JK Briva na otvorenom prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist do 12 godina

0
1193

Od 20. do 22. rujna u Crikvenici je održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist do 12 godina. Na prvenstvu je sudjelovalo 128 natjecatelja iz 27 klubova iz Hrvatske i Italije. Naš jedriličarski klub predstavljalo je 8 jedriličara, Lucijan Jakovljev, Noa Šangulin, Marčelina Peričić, Cvita Baričić, Ivano Katić, Jere Grunz, Igor Ugrinić i Nikola Katičin.

U petak se nije jedrilo zbog prejake bure od više od 25 čvorova. Naime, prema regatnim pravilima za natjecatelje do 12 godina, dozvoljeno je jedrenje po vjetru do jačine od 16 čvorova. U subotu je održan jedan plov po burinu od 8-9 čvorova, dok u nedjelju ponovno nije održan nijedan plov zbog nedostatka vjetra. Budući je za važeće prvenstvo potrebno održati barem dva plova, od ukupno planiranih šest plovova, prvenstvo je nevažeće. Stoga se očekuje odluka Hrvatskog jedriličarskog saveza o eventualnom naknadnom održavanju prvenstva.

U jedinom održanom plovu u subotu, jedriličari JK Kvarnera ostvarili su slijedeće rezultate: Filip Smoković osvojio je 29. mjesto, Max Lucas Gobo 75. mjesto, a Laura Batelić 95. mjesto.