Klub sekcije – Optimisti

Nakon uspješno završene “Škole jedrenja” djeca imaju mogućnost usavršavanja stječenih osnovnih vještina u natjecateljskom programu kluba koje osim brodova klase Optimist uključuje i brodove prijelazne klase 420.

Na taj način Klub želi osigurati uvjete za takmičenje i usavršavanje svojih članova kroz cijeli period odrastanja i kasnije. Teoretska nastava, redoviti izlasci na more i odlasci na regate kroz cijelu godinu sastavni su dio natjecateljskog programa.

Naši jedriličari se natječu u sustavu Hrvatskog jedriličarskog saveza što podrazumjeva česta putovanja na regatna polja diljem jadranske obale. Natrag nekoliko godina naši mali jedriličari redoviti su sudionici gotovo svih značajnijih regata na jadranskoj obali te iz godine u godinu postižu sve bolje rezultate.

Plovni park Kluba sastoji se od 23 jedrilica klase Optimist i 2 jedrilice klase 420. Za odlaske na regate natjecateljska ekipa ima na raspolaganju prateči gumeni čamac s pripadajućim vanbrodskim motorom te klupsko transportno vozilo s pripadajućom specijaliziranom prikolicom za prijevoz jedrilica.